World Online ook op de Franse markt

Dit artikel delen:

World Online gaat samen met het Franse bedrijf Bouygues Telecom Internet-diensten opzetten in Frankrijk. In de joint venture die daarvoor is opgericht, krijgt de Nederlandse Internet-aanbieder de meerderheid.

World Internet Online zal een breed gamma aan Internet-toegang en online-diensten en -content leveren volgens dezelfde formule die World Online in Nederland hanteert. De activiteiten bestrijken zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Het startkapitaal bedraagt ruim dertig miljoen gulden.
Voornaamste aandeelhouder in Bouygues Telecom is de Franse bouwgigant Bouygues. Ook Eurosport, de televisiezender TF1 en 9 Telecom behoren tot dit concern. Bouygues Telecom heeft meer dan één miljoen abonnees op zijn mobiele telecommunicatie-netwerk. In Frankrijk is het Internet-gebruik traag op gang gekomen. Sinds kort zit er echter schot in de groei van het gebruik.
World Internet Online wil snelle verbindingen tot Internet realiseren door gebruik te maken van een recent voltooid geavanceerd netwerk van Bouygues Telecom. In de nabije toekomst zullen ook andere platforms beschikbaar komen, waaronder kabel en satelliet.
De joint venture past in het streven van World Online binnen Europa de vleugels uit te slaan. Behalve Frankrijk staan Duitsland, Denemarken, Spanje en België op het programma. Een nieuwe aandeelhouder moet de Internet-aanbieder daarbij aan het gewenste kapitaal helpen.
Verder hebben World Online en Bouygues een joint venture opgericht die video-op-aanvraag en satellietcommunicatie gaat aanbieden. Bouygues heeft in dit samenwerkingsverband de meerderheid.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-04T00:00:00.000Z Correspondent