Europese Commissie limiteert spam

Dit artikel delen:

De Europese Commissie heeft haar anti-spamvoorstellen aangescherpt.Op aandringen van het Parlement bracht de instelling wijzigingen aan in haar voorstel voor een richtlijn aangaande elektronische handel.

Lidstaten moeten ervoor zorgen dat aanbieders van ongevraagde post - in Engels jargon spam genoemd - regelmatig de registers raadplegen waarin de gebruikers staan die dit soort mail niet willen ontvangen en deze mensen vervolgens niet meer lastig vallen. De Commissie zegt op deze manier een werkbare situatie te creëren voor mensen die geen spam meer willen ontvangen. De 'opt-out'-registers moeten wel toegankelijk zijn.
Verschillende partijen hebben kritiek geuit op de wijzigingen in het voorstel. De Europese organisatie van Internetaanbieders vindt dat de Commissie had moeten opteren voor een register met namen van gebruikers die wél spam willen ontvangen, in plaats van de namen van mensen die geen prijs stellen op de ongevraagde post. Nu moeten de gebruikers die verstoken willen blijven van spam zelf actie ondernemen en zich in elk register inschrijven.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-10T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.