EU benut ict te weinig

Dit artikel delen:

De Europese Unie moet beter gebruikmaken van de ontwikkelingskansen van ict, anders komt de Lissabon-doelstelling in gevaar. Dat concludeert Pricewaterhousecoopers na onderzoek, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, naar de toekomst van de Europese ict-agenda.

De regeringsleiders spraken in 2000 in Lissabon af om van Europa de meest competitieve en dynamische kenniseconomie van de wereld te maken in 2010. In het PwC-rapport 'Rethinking the European ICT Agenda' worden tien punten voor vernieuwing van het Europese ict-beleid aangegeven (zie verderop in dit nummer). Het rapport dient als discussiestuk voor de internationale ambtelijke conferentie over de toekomst van de Europese ict-agenda die eind september in Amsterdam wordt gehouden. De EU moet volgens het rapport serieus bezig zijn met de ontwikkelings- en innovatiekansen van ict, omdat de positie van Europa anders drastisch kan verslechteren. De Verenigde Staten, China, India, Zuid-Korea en Japan weten meer uit ict te halen dan de Europese Unie. Als Europa in 2010 de meest concurrerende economie ter wereld wil worden, moet dat veranderen.

Vernieuwen

Het ministerie van Economische Zaken wil tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap voortgang boeken op de Europese economische agenda. Kerndoel is het Europese groeivermogen te versterken, zodat welvaart in Nederland én in Europa duurzaam toeneemt. Om de doelstellingen van Lissabon te bereiken moet ict een nieuwe en andere benutting krijgen. Hoewel de ict-ontwikkelingen het afgelopen decennium spectaculair zijn geweest, is de potentiële bijdrage van ict aan economische groei en de levenskwaliteit nog steeds enorm. Het is echter nodig het huidige ict-model te vernieuwen om zo de beste resultaten te kunnen bereiken in de toekomst, aldus het rapport van Price.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-03T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.