TU Twente onderzoekt alles-in-één speeltje

Dit artikel delen:

De Technische Universiteit Twente voert een onderzoek uit dat moet leiden tot één multifunctioneel apparaat voor in de broekzak of handtas.

Zo'n speeltje moet dan alle losse persoonlijke attributen vervangen, zoals de elektronische agenda, geldpasjes, auto- en huissleutels, mobiele telefoon en walkman. Dit project, Chameleon genaamd, krijgt subsidie in het kader van het onderzoeksprogramma Progress. Dit is een initiatief van NWO en het ministerie van Economische Zaken om het Nederlandse onderzoek naar ingebouwde software te bevorderen. Behalve Chameleon ontvangen nog vijf andere projecten subsidie. In totaal gaat het om 4,6 miljoen gulden, waar de industrie nog eens 6,8 miljoen bovenop legt.
TU Twente zal in het onderzoek allereerst uitzoeken aan welke eisen de architectuur en het ontwerp van het handpalm-multimediasysteem moet voldoen. Rekenkracht, energieverbruik en de integratie van de verschillende technologieën vormen hierbij zware hindernissen.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-03T00:00:00.000Z Rik Sanders