Zaanstad ruilt beheerder

Gemeente wil regie over ict terug

Dit artikel delen:

De gemeente Zaanstad ruilt na vier jaar Inter Access om voor BT Syntegra als it-beheerder. Zij maakt van de gelegenheid gebruik om de regievoering terug in huis te halen.

De gemeente Zaanstad heeft een driejarig contract getekend met BT Syntegra voor de uitbesteding van het beheer van haar ict-omgeving. Met de overeenkomst is ruim 3,5 miljoen euro gemoeid. BT Syntegra volgt hiermee Inter Access op. De automatiseerder is gekozen uit een totaal van 22 aanbieders die hebben deelgenomen aan de Europese aanbesteding. De gemeente Zaanstad zocht voor de komende drie jaar (met een verlengingsoptie van een jaar) vanaf 1 oktober een automatiseerder voor de helpdesk, werkplek- en serverbeheer en ondersteuning voor lan/wan, AS/400- en RS6000-machines en pabx.
Zaanstad koos voor BT Syntegra vanwege de prijs/kwaliteit-verhouding van het voorstel en het gepresenteerde maatwerk. Volgens de gemeente gaf de automatiseerder hiermee aan "zich maximaal in de situatie te hebben ingeleefd". Een woordvoerder van BT Syntegra licht toe waarom het aanbod zo goed in de smaak viel. "Voor het werk bij Zaanstad zijn 15 fte's nodig. Wij creëren een dusdanig grote pool van medewerkers die van de Zaanse hoed en de rand weten, dat er altijd genoeg personeel voorhanden is, mochten er bijvoorbeeld mensen op vakantie gaan of ziek worden."

In eigen hand

Opvallend is dat de gemeente geen gebruik heeft gemaakt van de optie tot verlenging met een jaar van het huidige contract met Inter Access. Dit bedrijf sleepte in 2000 een vierjarig ict-beheercontract in de wacht. Het gold destijds als een van de eerste overeenkomsten van een nieuwe golf van ict-uitbesteding in de gemeentemarkt. Die golf kabbelde uiteindelijk slechts voort. De gemeente heeft met ingang van het nieuwe contract besloten de regievoering weer in eigen hand te nemen. De persvoorlichter van Zaanstad zegt dat de visie op ict inmiddels is bijgesteld. "Het blijkt in de praktijk toch handiger om kennis van de technische infrastructuur in huis te hebben, bijvoorbeeld om de migratie naar Windows XP te begeleiden of om printerstoringen aan loketbalies snel te verhelpen."
BT Syntegra sloot in de gemeentemarkt eerder een beheercontract met de gemeente Dordrecht en een migratie- en beheerovereenkomst met Almere voor de overgang van Windows NT en 95 naar XP en Server 2003.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-27T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.