'Kwart rijksbegroting voor IT vrijmaken'

Dit artikel delen:

Als Nederland tot de top van de wereldwijde IT-ranglijst wil doordringen, moet het kabinet een kwart van de rijksbegroting vrijmaken voor IT.

Dit zegt Roel Pieper, voormalig topman van onder meer Compaq en Philips. Hij doelt dan op alle directe en indirecte IT-uitgaven. De totale rijksuitgaven komen in 1999 uit op 231,9 miljard gulden. Aan IT moet dus zo'n slordige 58 miljard worden gespendeerd, om ons land door te laten stoten naar de IT-kopgroep. Pieper probeert politiek en bedrijfsleven bewust te maken van de rol die IT in de economie gaat spelen. Vanaf september bekleedt hij als hoogleraar de nieuwe leerstoel 'e-commerce' aan de Universiteit Twente.
Momenteel heeft Paars II tot 2002 slechts één miljard gulden gereserveerd voor IT. "Dat is dus niks. Dat is nog geen druppel van wat er nodig is", aldus Pieper. Toch waardeert hij de aandacht die dit kabinet in het regeerakkoord heeft voor IT. Dat is een grote vooruitgang ten opzichte van het vorige kabinet, dat geen enkele paragraaf aan IT wijdde. Hoewel het ministerie van Economische Zaken wel heeft gereageerd op de lacune in het overheidsbeleid, noemt Pieper het teleurstellend dat er vervolgens geen harde bedragen voor IT worden vrijgemaakt.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-27T00:00:00.000Z Roy op het Veld