Defensie bundelt IT en telematica

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Staatssecretaris Gmelich Meijling van Defensie maakt bekend dat het ministerie alle telematica- en IT-activiteiten gaat onderbrengen in één bedrijf.

Het oorspronkelijke bezuinigingsplan, gebaseerd op een advies van bureau Berenschot, ging nog uit van een tweedeling. Het Duyverman Computer Centrum en de dienstencentra automatisering van de land- en luchtmacht (DCA's) zouden moeten samensmelten tot één nieuwe organisatie. Daarnaast zou er een aparte telematica-tak gevormd worden door het telematicabedrijf van de landmacht (Natel), het netwerkbeheer van de marine (Cabis) en de Netherlands Armed Forces Integrated Network (Nafis), een onderdeel dat nog in ontwikkeling is.
Deze plannen zijn echter nooit goedgekeurd. Nader onderzoek door edp-auditors van Kpmg en het adviesbureau Verdonck, Klooster en Associates leverde het advies op om alle onderdelen te integreren tot één organisatie.
Het is nog niet bekend hoeveel arbeidsplaatsen verloren zullen gaan door de oprichting van de nieuwe Defensietelematica-organisatie (DTO). Het is wel de bedoeling dat er een besparing op automatiseringskosten van "tientallen miljoenen guldens" bereikt wordt, aldus een woordvoerder van Defensie. Een preciezer getal kon hij niet noemen. In de komende maanden zullen de plannen verder uitgewerkt worden door projectgroepen. YG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-23T00:00:00.000Z Yvonne Geiss
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.