Wie geeft Nederland Brainport een gezicht (Mark Plekker)

Dit artikel delen:

Brainport. Met deze term wil het kabinet Kok II, Nederland een plaats geven in de digitale wereldeconomie. Naast een logistieke spil, Schiphol en de Rotterdamse haven, verwoordt Brainport de pretentie om Nederland een centrale rol te laten spelen in de op kennis en informatie gebaseerde wereldhuishouding.

Nu de inkt van het regeerakkoord droog is en de poppetjes op hun plaats zitten, kunnen we ons afvragen wie van het huidige kabinet een gezicht gaat geven aan Nederland Brainport. De ministerraad heeft twee mensen die als geen ander weten hoeveel geld er te verdienen is met informatietechnologie. Dat zijn minister Jorritsma en Zalm. Jorritsma zag de afgelopen vier jaar gelden van de privatisering van de PTT en de frequentieveilingen in telecomland binnenstromen. En Zalm is een hoop wijzer geworden van de mislukte privatisering van de Roccade-groep. Hij heeft een aardig beeld gekregen van de automatiseringswereld en de bedragen die hierin rond gaan.
Toen Paars I net van start was gegaan, heeft huidig Philips-topman Roel Pieper er achter de schermen veel energie in gestoken om leden van het kabinet - voormalig minister Wijers voorop - wijzer te maken op het gebied van informatietechnologie.
In Paars II is op dit moment niet één minister te vinden die kan lezen en schrijven met informatietechnologie. En dat is zorgwekkend. Ik vrees dat er op dit vlak tussen Paars I en II weinig kennisoverdracht heeft plaatsgevonden. Roel Pieper kan weer van voor af aan beginnen. Daarmee is de vraag wie Nederland Brainport op dit moment een gezicht geeft ook beantwoord.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Mark Plekker