EC steunt domeinplan Verenigde Staten

Dit artikel delen:

De Europese Commissie (EC) heeft zijn goedkeuring gegeven aan de Internet-domeinplannen van de Amerikaanse regering. In een officiële verklaring meldt de EC dat de overheid van de Verenigde Staten tegemoet is gekomen aan de Europese kritiek op het in februari gepubliceerde groenboek. Dat document behelsde de eerste versie van de voorstellen.

"De Amerikaanse overheid heeft veel van de Europese bezorgdheid om en kritiek op het groenboek erkend", aldus de goedkeuringsverklaring. Veel instellingen en organisaties, waaronder de Europese Commissie, maakten zich zorgen over het feit dat het groenboek erg op de VS gericht, terwijl Internet een internationaal medium is. In juni presenteerde de VS zijn witboek, de aangepaste plannen voor het beheer van Internet-domeinnamen, waaraan de EC nu zijn goedkeuring geeft.

Meer overleg

De Commissie zegt nu het Europese bedrijfsleven aan te moedigen de rol van de toekomstige beheerdersorganisatie voor domeinnamen te definiëren. Deze instelling moet op 30 september dit jaar het beheer overnemen van de Amerikaanse overheid. "Het lidmaatschap en de structuur van de nieuwe organisatie moet zo snel mogelijk worden behandeld", aldus de EC. Hierbij zoekt de Europese instelling ook naar overeenstemming over het scheppen van nieuwe top-niveau domeinnamen, zoals de bestaande .com, .org en .net. Deze onderwerpen komen ter tafel tijdens een internationale bijeenkomst die in augustus te Singapore plaatsvindt.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker