Ook Centric betreedt 'open source' pad

Opkomst alternatieve kantoorsuites bij gemeenten dwingt aanpassingen af

Dit artikel delen:

Na Pinkroccade gaat ook Centric koppelingen tussen de gemeenteapplicaties en 'open source' kantoortoepassingen ondersteunen. Eerstgenoemde maakte deze ondersteuning eind april publiek. Centric zal de nieuwe keuzemogelijkheid in november aankondigen.

De twee leveranciers passen hun administratieve toepassingen aan voor die gemeenten die willen werken met Suns kantoorsuite Staroffice of de openbare programmatuur-variant daarvan, Open Office.
Pinkroccade loopt met het toepassen van openbare applicaties enkele maanden voor op Centric. Bij twee gemeenten in Groningen draaien sinds kort vrijwel alle gemeenteapplicaties van Pinkroccade op computermotor Linux. Centric is nog bezig met het testen van die combinatie.
Het levert tegen november wel versie 3.0 van de documentgenerator Doc4all, die naast de kantoortoepassingen van Microsoft en Corel ook Staroffice en Open Office aankan. Volgens Ron Bartels, bij Centric It Solutions verantwoordelijk voor strategisch productmanagement, is de koppeling naar andere kantoorsuites de eerste toepassing van openbare programmatuur die zijn bedrijf aanbiedt. "Dit najaar kondigen we ook de andere producten aan, waaronder databases draaiend op de Linux-distributies Red Hat en Suse. Die combinatie leveren we voorlopig alleen aan gemeenten die daarom vragen." Van de veertig gemeenteapplicaties die zijn bedrijf levert zijn de belangrijkste inmiddels gereed gemaakt voor Linux, vertel Bartels. De overige zijn nog niet "tot in den treure beproefd".
Het inzetten van openbare programmatuur is voor de twee grootste leveranciers van gemeentelijke applicaties een van de manieren om de vraagprijs omlaag te krijgen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-30T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.