Expertisecentrum krijgt toenemende concurrentie

Dit artikel delen:

HEC, Het Expertise Centrum van de overheid dat volgend jaar tien jaar bestaat, krijgt met steeds meer concurrentie te maken. Het aantal opdrachten, circa 160, was vorig jaar iets geringer dan in 1995, waarbij het rijk de grootste opdrachtgever bleef. Volgens het recent gepubliceerde jaarverslag is het bureau 'er nog niet in geslaagd het aantal opdrachten buiten de rijksoverheid te vergroten'. Om die reden presenteert het zich nu nadrukkelijker bij gemeenten en provincies.

De grotere concurrentie heeft Het Expertise Centrum in de verslaggeving terughoudender gemaakt. Exacte gegevens over de herkomst van de opdrachten, de aard en de omvang (in duur en omzet) zoekt men in het jaarverslag '96 tevergeefs. Wel meldt het dat de totale omzet vorig jaar van 5,2 miljoen terugliep tot 4,4 miljoen. Het bedrijfsresultaat duikelde van een half miljoen naar 66.300 gulden.
Het bureau verklaart dit uit investeringen in de automatisering en een verhuizing, maar vooral uit het vertrek van een aantal adviseurs. Gerelateerd aan de personeelsformatie nam de omzet wel toe, meldt het jaarverslag, al geeft het in tegenstelling tot voorgaande jaren ook geen cijfers over die formatie. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.