Subsidie EZ voor IT-misdaadpreventie

Dit artikel delen:

Bedrijven en instellingen kunnen subsidie ontvangen voor projecten die door het toepassen van vernieuwende technologie bijdragen aan criminaliteitspreventie of het terugbrengen van gevoelens van onveiligheid.

De overheidssteun komt voort uit het stimuleringsprogramma Technologie & Samenleving, dat wordt uitgevoerd door Senter. Dit agentschap van het Ministerie van Economische Zaken voert beleid uit op het gebied van technologie, energie, milieu en export.
Organisaties moeten van 1 september tot 19 oktober de projectvoorstellen indienen. Binnen het thema technologie en criminaliteitspreventie zijn vijf actielijnen benoemd. Het gaat hierbij om sociaal veilig ontwerpen, identificatie, beveiligingssystemen, communicatie met de politie en persoonlijke veiligheid. Een aantal kansrijke projecten worden al uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn elektronische aangifte, projectendatabases of inbraaksignalering via de kabel.
Ingediende voorstellen kunnen het karakter hebben van een pilot. In dit geval bedraagt de subsidie 50 procent van de kosten, met een maximum van tweehonderdduizend gulden. De maximale looptijd van de projecten is twee jaar. In totaal zit er één miljoen gulden in de subsidiepot.   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy