Fenit schotelt politiek IT-manifest voor

Dit artikel delen:

Fenit heeft de programmacommissies van de politieke partijen haar IT-manifest aangeboden. In dit manifest formuleert de IT-branchevereniging in vijftien punten hoe volgens haar het overheidsbeleid op het gebied van informatietechnologie eruit zou moeten zien. Zij dringt er bij de politieke partijen op aan deze punten in het verkiezingsprogramma op te nemen.

Politieke aandacht voor automatisering is volgens de vereniging hard nodig. Uit onderzoek is gebleken dat Europa op het vlak van informatietechnologie ver achter ligt op de Verenigde Staten en Japan.
Fenit heeft ervoor gekozen om het manifest aan het begin van de parlementaire vakantie uit te brengen omdat in deze periode de concept-partijprogramma's worden geschreven voor de verkiezingen van mei volgend jaar. De vijftien punten zijn verdeeld over vier categorieën: IT en samenleving, IT en economie, IT en overheid en IT en onderwijs. Het zijn voornamelijk voorstellen ter stimulering van kennis en gebruik van informatietechnologie in elke sector. Zo stelt Fenit voor om alle burgers in Nederland een soort cursus 'omgaan met automatisering' aan te bieden. Ook zou de overheid fiscale faciliteiten moeten scheppen om mensen aan te moedigen Internet te gebruiken. Op economisch gebied moet de overheid ondermeer aandacht besteden aan het aanbod van risicokapitaal, fiscale regelingen en subsidieprogramma's. Verder dringt Fenit erop aan dat de overheid in overleg met het bedrijfsleven regelingen opstelt voor auteursrecht, privacy, encryptie, databeveiliging, Internet-betalingsverkeer en elektronisch zakendoen. Met betrekking tot onderwijs vindt Fenit onder andere dat leerlingen èn docenten goede IT-scholing dienen te krijgen en dat scholen de beschikking moeten hebben over voldoende IT-faciliteiten. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.