Kamer heeft kritiek op leden taskforce

Dit artikel delen:

De Tweede Kamer heeft kritiek op de samenstelling van de werkgroep 'Werken aan ICT'. Dit kwam tot uiting tijdens het debat over de tekorten aan informatici op de arbeidsmarkt. Slechts één vrouw en geen enkele allochtoon neemt zitting in de adviesgroep. "Dit is een samenstelling uit de vorige eeuw", concludeerde Mohamed Rabbae van GroenLinks.

De ministers Loek Hermans van Onderwijs en Annemarie Jorritsma van Economische Zaken benoemden in april veertien leden voor deze werkgroep. Deze taskforce onder voorzitterschap van Ton Risseeuw brengt in september een advies uit over de problematiek op de arbeidsmarkt. Jorritsma erkende de negentiende-eeuwse samenstelling van de groep, maar wees op de eveneens ouderwetse invulling van de raden van bestuur van ICT-bedrijven. Overigens was de meerderheid van de Kamer tijdens de behandeling nog niet eens op de hoogte van de samenstelling, terwijl de namen al meer dan twee maanden bekend zijn.

Imago

De Kamerleden verwachten veel van de werkgroep. Dit betekent dat ze met mogelijke maatregelen wachten op het advies van de leden. Jorritsma gaf echter aan dat de bedrijven zelf het voortouw moeten nemen om het imago van de sector te verbeteren. "Nieuwe ondernemingen richten zich veel op jonge, blanke mannen. Ze verwachten dat deze mensen lange werkdagen maken."
Minister Hermans wees de Kamerleden op de stijging van het aantal studenten aan Informatica-opleidingen. Hij plaatste wel een kanttekening bij de invloed van deze cijfers door mede te delen dat 63 procent van de werknemers in de IT-branche geen Informatica-studie heeft gedaan.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-09T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.