'Overheidsmarkt krimpt'

Dit artikel delen:

Jonge ict-bedrijven kunnen zich beter niet teveel op de overheid richten. De ict-budgetten zullen er namelijk flink worden teruggeschroefd. Dit zei Roel Pieper tijdens de Upstart Europe-technologieconferentie van Tornado Insider.

Ondanks de roep om een digitale overheid voorspelt Roel Pieper forse bezuinigingen op de ict-budgetten bij overheidsinstellingen. Pieper, die als e-handelspecialist en durfkapitalist optrad als een van de sprekers op Upstart Europe, beweert dat er binnen de overheid op een weinig gestructureerde manier met ict-bestedingen wordt omgegaan. Ministeries overleggen bijvoorbeeld niet met elkaar en investeren elk apart in dezelfde systemen. Bovendien worden projecten vaak niet afgemaakt of lopen ze uit de klauwen. Volgens Pieper zal een veel scherpere controle gaan plaatsvinden om de kosten omlaag te brengen.
Die prognose past bij de voorgenomen doelstelling van het beoogde kabinet CDA, VVD en LPF om te bezuinigen op de overheidsuitgaven en het ambtenarenkorps met 10 procent in te krimpen. Voor ict-bedrijven zou dit kunnen betekenen dat de nu nog aantrekkelijke overheidsmarkt verschraalt.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-28T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.