Fiscus wil aftrek van PC aanzienlijk verruimen

Dit artikel delen:

DEN HAAG - De verkoop van PC's en aanverwante apparatuur krijgt volgend jaar een enorme stimulans, als het plan van staatssecretaris Vermeend (Financiën) doorgaat om de aanschafkosten hiervan fiscaal royaal aftrekbaar te maken.Volgens het voorstel aan het kabinet komt het huidige - niet aftrekbare - drempelbedrag van 800 gulden per jaar te vervallen. Vermeend, die bekend staat als een groot computer-liefhebber, wil hiermee het telewerken stimuleren. Bovendien vermindert zo het aantal 'digibeten', hetgeen belangrijk is met het oog op de elektronische snelweg.

Momenteel moeten nieuwe PC's en bijbehorende apparaten in drie jaar worden afgeschreven, terwijl ook nog een restwaarde van 10 procent geldt. Bij aanschaf van een PC van 3000 gulden dan mag dus, rekening houdend met het drempelbedrag, jaarlijks niet meer dan 100 gulden worden afgetrokken. In de nieuwe regeling zou dit de volle 900 gulden worden.

PC van de zaak

Ook voor werkgevers wordt het aantrekkelijk om personeel dat veel thuis werkt, een computer van de zaak mee te geven. Als kan worden aangetoond dat thuiswerk wordt verricht, hoeft geen bedrag meer bij het inkomen te worden opgeteld als loon in natura. Momenteel kan die bijtelling oplopen tot 800 gulden per jaar met een maximum van drie jaar.
De branche-organisatie Fenit is uiteraard zeer in haar nopjes met de plannen van Vermeend. De verkoop van PC's, modems en printers kan er een enorme stimulans door krijgen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-21T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.