EC toont besparingen aan in software-ontwikkeling

Dit artikel delen:

BRUSSEL - Het inzetten van moderne hulpmiddelen bij het ontwikkelen van software leidt tot 20 procent lagere bouwkosten. Bovendien kan de ontwikkeltijd met een derde teruggebracht worden en worden er 70 procent minder fouten in de opgeleverde software geconstateerd. Dit leidt tot een halvering van de testcyclus.Deze cijfers zijn vrijgekomen uit een door de Europese Commissie gesteund onderzoek naar praktijkervaringen bij Europese ondernemingen. De studie werd uitgevoerd door het Britse bureau Ovum.

Overigens is het rapport Best Practice in Software Development niet louter positief over de ervaringen van de onderzochte bedrijven. Zo blijken er veel technische problemen te zijn met moderne ontwikkel-tools. Verder blijken projectmanagers en bedrijfsleiding vaak een barrière te vormen voor effectieve inzet van de gereedschappen.
Het onderzoek vond plaats onder de paraplu van het European Software and Systems Initiative. Honderd ondernemingen - klein en groot - werden gevraagd geavanceerde hulpmiddelen te gebruiken en hun ervaringen op te tekenen. Ovum noemt dit het "eerste Europese bewijs dat moderne tools voordelen kunnen opleveren". MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-14T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.