Drie pleidooien voor ict-raad

Dit artikel delen:

Het demissionaire kabinet mag een ict-platform verwerpen, een nieuwe regering kan daarover anders denken. Met dit in het achterhoofd pleiten drie organisaties voor een 'Raad voor de Informatiesamenleving'.

EPN wil een strategische ict-raad voor 'een betere afstemming en communicatie tussen overheid, bedrijfsleven en andere maatschappelijke actoren'. In een brief aan informateur Donner schermt EPN met een onderzoek, waarin het draagvlak is nagegaan. Vanwege, met name ambtelijke, beveelt het een 'lichtere variant' aan: zichzelf.
Een groep organisaties rond oud-D66-voorzitter Tom Kok, die al eerder van zich deed horen, wil een ict-platform ten behoeve van de 'afstemming van de strategische agenda's van overheid, wetenschap, consumenten en bedrijfsleven'. De minister-president moet daarvoor de politieke verantwoordelijkheid dragen.
Dit is de derde keer dat om zo'n raad wordt gevraagd. Eerder besloten Nederland-ICT, Vecai en Nlip uit de groep-Kok te stappen en met een eigen brief te komen. Zij bepleiten een 'maatschappelijk representatief forum' dat adviseert over ict en samenleving.
 
Peter Mom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-14T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.