UMTS mogelijke opvolger GSM

Dit artikel delen:

De Europese Commissie vraagt zich af hoe de verdere ontwikkeling van de mobiele en draadloze communicatie in Europa er uit gaat zien. Men wil de discussie daarover aanzwengelen. Gsm is als Europese standaard een groot succes geworden. De Europese industrie en dienstverleners hebben daar veel van kunnen profiteren.

Maar gsm heeft niet het eeuwige leven. Het Universele Mobiele Telecommunicatie Systeem (umts) dat componenten uit zowel de land- als satelliet-communicatie bevat, zal ergens in het begin van de volgende eeuw worden geïntroduceerd.
De vraag is of umts een nieuwe enkelvoudige technologie wordt. Een andere mogelijkheid is namelijk dat umts op verschillende technologieën wordt gebaseerd die echter tot hetzelfde doel leiden. Ook moet in de komende tijd wordt vastgesteld welke rol het particuliere bedrijfsleven en de overheid gaan spelen in de overgang naar het Universele Mobiele Telecommunicatie Systeem. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-13T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.