Geen samenhang tussen kabinetsnota's

Dit artikel delen:

De brancheorganisatie ICT~Office is "tevreden met het ambitieniveau" dat spreekt uit de tweede ict-nota, Beter presteren met ict, die naar de Tweede Kamer is gestuurd. Algemeen directeur Sylvia Roelofs kijkt echter meer uit naar de vervolgnota over ict en de economische sectoren, die later deze maand verschijnt.

"De huidige nota geeft een uitstekend overzicht van wat er thans gebeurt; de opgesomde onderwerpen vormen inderdaad de basisvoorwaarden voor een goed overheidsbeleid. In de vervolgnota komen de ict-toepassingen en het bijbehorende budget aan de orde. Die derde nota moet tevens de samenhang verduidelijken tussen de beleidsstukken van het kabinet; die is nu nog wat onduidelijk."
Het kabinet constateert in de nota dat Nederland te weinig rendement haalt uit ict in termen van productiviteitsgroei en maatschappelijk nut. Nederland is evenmin de koploper die het wil zijn in het aanbod en gebruik van publieke en commerciële breedbandtoepassingen. De drie betrokken ministeries schrijven dat Nederland wel een goede uitgangspositie heeft: dicht bekabeld, een hoge penetratie van pc's en breedbandaansluitingen, "excellente kennisinstellingen, en een aantal sterk internationaal opererende ict-bedrijven".
Om de goede uitgangspositie van Nederland beter te benutten heeft het kabinet in de nota zeven speerpunten geformuleerd, waaronder eenmalige aanlevering van gegevens bij de overheid, standaardisatie en elektronische identificatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-10T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.