EZ wil met campagne animo voor 'snelweg' vergroten

Dit artikel delen:

DEN HAAG - Het ministerie van Economische Zaken start deze maand een massale campagne om het Nederlands bedrijfsleven voor te lichten over de elektronische snelweg. Dit gebeurt in samenwerking met de ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en de centrale landbouworganisatie LTO Nederland.

Door het hele land zullen informatie-avonden worden gehouden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgen de ondernemers inzicht in de kansen en gevaren die aan het betreden van de digitale snelweg vastzitten. Ook komt er begeleiding voor ondernemers die op dit gebied daadwerkelijk actief willen worden.
Ondernemers van middelgrote en kleinere bedrijven vormen de voornaamste doelgroep. Het ministerie wil bij hen de toepassing stimuleren van elektronische uitwisseling van gegevens, elektronische dienstverlening en commercie.
Ook is het Stimuleringsprogramma Opkomst Elektronische Diensten (Sp.OED) opgezet. Via de site (http://www.spoed.wirehub.nl) worden ondernemers op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen en van landelijke of regionale activiteiten op dit terrein. Er staat informatie op over onder andere wettelijke bepalingen, elektronisch betalingsverkeer en de beveiliging van informatie. Ook kan zo contact worden gelegd met andere bedrijven. Ten slotte zijn er voorbeelden te vinden van ondernemingen die al de mogelijkheden gebruiken die de elektronische snelweg biedt. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-24T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.