'Personeel DTO ongerust'

Afmp-bestuurder verwacht afstel na uitstel verkoop

Dit artikel delen:

Voor Wim van den Burg van de militaire vakbond Afmp komt het uitstel van het besluit over de uitbesteding van DTO niet onverwacht. Hij vindt het zorgwekkend dat het personeel zo lang in onzekerheid wordt gehouden.

Bestuurder Van den Burg van de Algemene Federatie van Militair Personeel noemt het uitstel fnuikend voor de motivatie van het DTO-personeel. "De medewerkers willen duidelijkheid. Het proces duurt veel te lang. De weerstand groeit." De vakbondsbestuurder denkt dat er drie redenen zijn geweest om het besluit uit te stellen tot medio 2003. "De ingezakte ict-markt bemoeilijkt het vinden van een goede partner en dit soort belangrijke besluiten worden gezien de politieke onzekerheid vanwege de verkiezingen liever aan een volgend kabinet overgelaten. Bovendien voltrekt het proces zich niet zoals gepland: Defensie heeft onvoldoende beseft hoe ingrijpend een uitbestedingstraject is." Hij acht de kans groot dat de verkoop uiteindelijk wordt afgeblazen.
Hoewel het niet hardop wordt gezegd is vormt volgens Van den Burg de Europese aanbesteding voor de defensiebrede invoering van een personeelinformatie-, financieel en erp-systeem een complicerende factor. "Het is ondenkbaar dat een automatiseerder die DTO wil overnemen deze order ter waarde van bijna één miljard euro niet wordt gegund. Maar officieel bestaat zo'n koppeling natuurlijk niet."
Defensie-woordvoerder Sierk Nawijn laat weten dat met betrekking tot de aanschaf van het erp-pakket de keuze zal vallen op Baan, IFS, Oracle en SAP. Demissionair staatssecretaris Henk van Hoof laat overigens onderzoeken of de fasering van de invoering van de diverse vernieuwende ict-programma's bij Defensie moet worden aangepast. Er blijken organisatorische en budgettaire knelpunten te bestaan. De Landmacht bijvoorbeeld kampt door de dure vredesmissies met financiële problemen en heeft voorlopig geen geld voor it-projecten.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.