Microsoft scoort punt in Java-rechtszaak

Dit artikel delen:

Rechter Ronald Whyte heeft Microsoft een punt toegekend in de langlopende rechtszaak wegens misbruik van Sun Microsystems' Java-technologie.

De rechter stelt Microsoft in het gelijk met diens verweer dat er geen sprake is van inbreuk op Suns Java-auteursrecht aangezien de twee een licentie-overeenkomst voor die software hebben gesloten. Er zou hoogstens sprake zijn van een contractschending tussen beide partijen, aldus Whyte.
Begin april moest Sun ook al een tegenvaller incasseren toen Whyte bepaalde delen van Suns interpretatie van de omstreden licentie-overeenkomst afkeurde. De sinds 1997 lopende rechtszaak is door Java-leverancier Sun aangespannen wegens vermeend misbruik van die technologie. Windows-leverancier Microsoft stelt dat het binnen de regels van de licentie-overeenkomst is gebleven.

Hotspot

Ondertussen heeft Sun vorige week eindelijk de desktop-uitvoering van zijn verbeterde Java Virtual Machine (Jvm) uitgebracht. Die software, genaamd Hotspot, kwam vorig jaar - na zestien maanden vertraging - uit voor servers. Experts voorspellen dat de acceptatie van de Hotspot-technologie door Java-ontwikkelaars traag zal verlopen. Zolang er nog oudere webbrowsers, met de voorgaande Jvm, in gebruik zijn, zullen softwareleveranciers hun producten daarmee compatibel willen houden. De nieuwe technologie zal hier hinder van ondervinden, aldus analisten.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker