FTC begint antitrustzaak tegen Rambus

Dit artikel delen:

De Amerikaanse Federale Handelscommissie (FTC) spant een antitrustzaak aan tegen geheugenontwerper Rambus. De beschuldiging luidt: moedwillige misleiding van de geheugenindustrie om een monopoliepositie te verkrijgen en uit te buiten.

De FTC had al een rechtszaak aangespannen, maar maakt er nu een monopoliekwestie van. De beschuldigingen zijn vorige week aangescherpt, nadat de Handelscommissie in maart deels gelijk had gekregen van de rechter. Die oordeelde dat Rambus inderdaad patenten en patentaanvragen heeft verzwegen voor standaardenorganisatie Jedec (Joint Electron Device Engineering Council) en bovendien het bewijs daarvan recentelijk heeft vernietigd.

Fortuin

De FTC-aanklagers stellen dat Rambus met opzet de Jedec-regels voor algehele onthulling van technologie heeft geschonden. "Rambus klampt zich vast aan een potentieel fortuin aan royaltyvergoedingen van onder meer Micron Technology en Hynix Semiconductor. Het baseert dat echter op misleiding en niet op eerlijke concurrentie", aldus advocaat Sean Royall.
Rambus ontkent dit en zegt dat de verwarring over deze kwestie is veroorzaakt door de geheugenproducenten. Zij zouden gebruik willen maken van de - naar eigen zeggen - superieure Rambus-geheugentechnologie zonder aanvankelijk royalty's te betalen. "Wij willen een eerlijke compensatie voor onze uitvindingen", aldus advocaat Gregory Stone namens de geheugenontwerper.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.