Managed hosting door True

Salarissysteem BiZa blijft gemoederen kamer beroeren

 

DEN HAAG - Het ministerie van Defensie had in de toekomst geld kunnen besparen als ook Binnenlandse Zaken het voor Defensie ontwikkelde NSK-salarissysteem was gaan toepassen. Staatssecretaris Gmelich Meijling (Defensie) antwoord dit op vragen die het RPF-kamerlid Stellingwerf hierover heeft gesteld. Als beide ministeries hetzelfde systeem hadden gekozen, dan had Defensie kunnen profiteren van alle aanpassingen en uitbreidingen die Binnenlandse Zaken zou aanbrengen. Dit laatste ministerie koos echter voor renovatie van het bestaande IPA-salarissysteem.

Bovendien had op het onderhoud jaarlijks zo'n een à twee miljoen gulden kunnen worden bespaard. De staatssecretaris wijst wel op de mogelijkheid dat deze besparingen teniet zouden worden gedaan door hogere kosten van beheer en exploitatie.
Het RPF-kamerlid Stellingwerf heeft ook minister Dijkstal in schriftelijke vragen hierover aan de tand gevoeld. Deze verdedigt zijn keuze voor renovatie van het IPA-systeem door te wijzen op de hoge conversiekosten bij een overgang op het NSK-systeem. Dijkstal noemt een bedrag van tussen de 7,5 en 15 miljoen gulden. Ook spreekt hij van structureel hogere lasten voor beheer en onderhoud bij een dergelijke oplossing. Volgens Dijkstal wegen de voordelen voor Defensie onvoldoende op tegen de vele maken grotere nadelen voor de gebruikers van het IPA-systeem. Corr.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1376285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.