Vacaturesite moet gemeenten 'internet op trekken'

Dit artikel delen:

Door gemeenten via een commerciële website aan nieuw personeel te helpen, wil RGB the Change Company dit deel van de Nederlandse overheden op het Internet krijgen. Op eigen initiatief ontwikkelde het pr-bureau een website met vacatures, aan te leveren vanuit alle gemeenten.

Melden gemeenten zich aan, dan krijgen ze van het bedrijf software waarmee de vacatures op de sites beheerd kunnen worden. "We willen hiermee de gemeenten het Internet op trekken. Gemeenten zijn bijna niet te vinden op het Internet. Toch is het noodzakelijk dat ze meegaan met de Internetstroom", verklaart woordvoerder Eric van Bourgonje.
Het gebrek aan moderne technieken maakt volgens RGB het zoeken naar personeel duurder dan nodig. Tegelijkertijd kost het gemeenten steeds meer moeite nieuwe medewerkers aan te trekken. "Tweederde van de gemeente kampt momenteel al met moeilijk vervulbare vacatures."
Van Bourgonje is daarnaast niet te spreken over de bestaande websites voor gemeenten, zoals de intra- en Internetsites van Gemnet en de Internetsites van Gemeenteweb en Webdam. "Met alle respect, maar met die interfaces kom je niet goed voor de dag. Voor het werven van personeel werkt dat niet."

Niet aan de orde

Voorzitter John Heins van Gemeenteweb ziet de dienst van RGB niet als een bedreiging. Ook zijn platform is bedoeld om gemeenten op Internet te krijgen, maar hij wil in hoofdzaak de kennis en mogelijkheden van webtechnologie voor het verlenen van diensten en communicatie verspreiden. Een site speciaal voor vacatures is nog niet aan de orde. "Wat RGB doet is prima." Gemeenteweb brengt nu honderd gemeenten bij elkaar.
Het andere grote netwerk van gemeenten, Gemnet, is voor het publiek grotendeels gesloten. Dit initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Bank Nederlandse Gemeenten mag inmiddels ruim 80 procent van de gemeenten tot zijn klantenkring rekenen. In Nederland beschikken nu 178 gemeenten over een eigen presentatie op het Internet.
De bèta-versie van de RGB site gemeentebanen is sinds begin mei te zien. Tijd om met alle gemeente contact te krijgen had het bedrijf nog niet. Totnogtoe reageerden de gemeenten Alkmaar, Schagen en Bergen. Op drie vacatures voor burgemeesters na, die RGB van het ministerie van Binnenlandse Zaken kreeg, bevat de site nog geen banen.  GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-12T00:00:00.000Z Gijs Hillenius