Gratis Internet voor heel Europa

Dit artikel delen:

Een Frans-Engelse joint venture wil gratis Internet aanbieden op Europees niveau.

Volgende maand moet de Internetdienst onder de naam Libertysurf in Frankrijk van start gaan om in een later stadium uit te groeien tot een pan-Europese dienst. Initiatiefnemers zijn de Britse detailhandelketen Kingfisher en de Franse investeringsgroep Group Arnault. Voor de distributie maakt de joint venture gebruik van Darty, een winkelketen in elektronica dat deel uitmaakt van de Kingfisher-organisatie.
Franse Internetproviders hebben in lichte paniek direct gereageerd op de aankondiging. Infonie en World Online Frankrijk gaan nu voor de duur van een jaar ook contributievrije Internettoegang aanbieden aan een vastgesteld aantal klanten. Libertysurf zal zich in eerste instantie financieren uit advertentieopbrengsten.
Een woordvoerder van de samenwerking verwacht in de loop van twee jaar uit te breiden naar Europa, met België, Nederland en Duitsland als primair doel. Daarbij maakt het gebruik van winkelketens die in bezit zijn van beide initiatiefnemers. Deze krijgen beide 40 procent van de aandelen in bezit; de overige 20 procent gaat naar bedrijven die voor de technische ondersteuning zorgen.  RSN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-07T00:00:00.000Z Rob Sijpesteijn
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.