Nederlandse ict-top bezorgd over tekortschieten beleid

'Overheid mist visie'

Dit artikel delen:

Een van de uitkomsten van het Computable ceo-forum was de gedeelde bezorgdheid in de branche over het ontbreken van visie van de Nederlandse overheid op ict. Sinds de val van het Paarse kabinet is daar van regeringswege vrijwel geen aandacht meer voor ict, terwijl er genoeg te doen is.

Henk Broeders, directievoorzitter van Cap Gemini Ernst & Young, is het meest uitgesproken over het negeren van ict door de Nederlandse overheid: "In het regeeraccoord van Balkenende I komt de lettercombinatie ict precies drie keer voor. Eén keer als ict, en twee keer in het woord delict. Kortom, er is géén visie. We moeten goed beseffen dat ict in deze maatschappij onlosmakelijk verbonden is met alles wat er gebeurt. Het is daarom belangrijk dat de Nederlandse overheid daar een visie op ontwikkelt, en die actief uitdraagt."
"Daarnaast kunnen we een enorme stap voorwaarts zetten wanneer de overheid zelf echt grote projecten zou aanpakken. Dan heeft de opstelling van de overheid niet alleen maatschappelijke meerwaarde, maar ook een duidelijke invloed op de economie."

Kennis

Johan Doruiter, directeur van Oracle Nederland: "Voor de overheid is duidelijk een stimulerende rol weggelegd, want we lopen als land achter. Onze concurrentiepositie komt daardoor in gevaar. Ook is het belangrijk dat de werkgelegenheid op peil blijft. We moeten daarom zorgen dat de ict-kennis niet wegtrekt naar lagelonenlanden, zoals ooit met de textielindustrie is gebeurd."
Michel van der Bel, directeur van Microsoft Nederland, wijst in dit verband wel op een zekere mate van remmende voorsprong: "Veel andere Europese landen moeten nog investeren in infrastructuur. Nederland heeft die investeringen al gedaan, waardoor de neiging om daar veranderingen in aan te brengen minder groot is."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-25T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.