Groeimodel voor musea-sites

Dit artikel delen:

VB Deloitte & Touche heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken een 'handreiking' gemaakt voor musea en archiefdiensten die een Internet-site willen maken of verbeteren. Internet biedt aan musea en archiefdiensten de mogelijkheid cultureel erfgoed digitaal aan het publiek ter beschikking te stellen.

De opstellers beschrijven een groeimodel. Daarin maken zijn onderscheid tussen de zelfstandige- en de meelift-benadering. Als een museum of archiefdienst deel uit maakt van een grotere organisatie, zoals een gemeente of provincie, is het het beste om mee te liften met de kennis en faciliteiten van de moederorganisatie. Voor grotere diensten is een zelfstandige benadering geschikt.

Knelpunt

De handreiking is een vervolg op het onderzoek Achter de Internet-site dat eind vorig jaar uitkwam. Uitkomst daarvan was dat vrijwel alle organisaties hetzelfde groeiproces doormaken, inclusief kinderziektes en groeistuipen.
Een mooie Internet-site bouwen is niet zo moeilijk. De aansluiting van de site op de rest van de organisatie blijkt het grootste knelpunt te zijn. Als bestuurders de mogelijkheden van Internet onderkennen als strategisch middel voor dienstverlening aan de burger, is de weg vrij voor een 'tweede-generatie Internet-site' die is ingebed in de organisatie.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.