Amsterdam-Zuidoost kapittelt Getronics

Dit artikel delen:

De stadsdeelraad Amsterdam-Zuidoost is boos op Getronics. De raad vindt dat het vertrek van de automatiseerder uit Zuidoost schade berokkent aan het imago van het stadsdeel. Getronics verplaatst het desbetreffende kantoor naar Hoofddorp vanwege de heersende criminaliteit in de wijk.

Computable maakte op 7 april als eerste melding van het vertrek. Directeur Peter van Voorst vertelde toen dat het voor de 450 medewerkers te gevaarlijk geworden was. "Het komt geregeld voor dat hen een mes op de keel wordt gezet". Volgens Van Voorst speelt de gebrekkige parkeervoorziening overvallers in de kaart. De medewerkers moeten in de Arena parkeren en vervolgens nog een stuk lopen naar het kantoor, aldus de directeur.
De gemeente Amsterdam liet bij monde van Pauline Krikke, de wethouder van Economische Zaken, weten de klacht van Getronics niet te kennen.
Nadat het vertrek van Getronics landelijk in het nieuws kwam, was de boot pas goed aan. Zowel de Amsterdamse politie als de deelraad reageerde getergd, omdat het automatiseringsbedrijf nooit eerder blijk gaf last te hebben van criminaliteit en parkeerproblemen. Stadsdeelraadvoorzitter J. Belliot vindt dat Getronics - door zonder enig overleg te vertrekken en het besluit via de pers bekend te maken - de instanties en mensen die zich inspannen voor de leefbaarheid in de wijk, danig schoffeert. De klacht van Getronics staat echter niet op zichzelf. Eerder al dreigden Kwik Fit en Albert Heijn vanwege de criminaliteit uit de Bijlmer te vertrekken en maakten KPN en UPC bekend 's avonds geen medewerkers het gebied in te sturen. Volgens Belliot doet het stadsdeel er alles aan om de veiligheid te vergroten en zijn de misdaadcijfers de afgelopen maanden flink gedaald.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Rik Sanders