VCI adviseert over toekomst IT-onderzoek

Volgende maand eindrapportage

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Volgende maand is de eindrapportage te verwachten van de Verkenningscommissie Informatica (Vci). Daarin wordt een advies gegeven over de relevante thema's waarop het nationale informatica-onderzoek zich de komende decennia zou moeten richten.

De Vci is begin dit jaar in het leven geroepen door de Overlegcommissie Verkenningen, een door het ministerie van OC & W ingestelde commissie, en zal onder voorzitterschap van professor Kees van Hee verslag uitbrengen aan de ministers Ritzen en Weijers.

Inventarisatie

Het verslag geeft enerzijds een inventarisatie van de wetenschappelijke aanbodkant (wat zijn de huidige nationale en internationale strategische IT-onderzoeksterreinen en in welke richting ontwikkelen die terreinen zich). Anderzijds wordt de vraagkant geïnventariseerd, toegespitst op de toekomstige behoeften van het bedrijfsleven. In dat kader is gesproken met de Nederlandse IT-industrie en grote gebruikersorganisaties die over een grote automatiseringsstaf beschikken.

Grote invloed

Volgens direct betrokkenen is de rapportage niet van invloed op de besluitvorming van de overheid over de oprichting van technologische topinstituten. Weijers heeft het bedrijfsleven gevraagd om vóór 1 mei hierover met suggesties te komen. In het algemeen wordt wel verwacht dat de eindrapportage van de Verkenningscommissie Informatica van grote invloed zal zijn op de richting van het informatica-onderzoek en -onderwijs in de komende twintig jaar. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-05T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.