Haven Rotterdam mag niet deelnemen in glasvezelnet

Dit artikel delen:

ROTTERDAM - Ben Verwaaijen, eerste man bij PTT Telecom, is diep teleurgesteld in de Rotterdamse gemeenteraad. Aanleiding tot zijn woede is het veto dat de raad uitsprak over de deelname van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam in het nieuwe glasvezelnet Portring.

Verwaaijen is niet zozeer uit op het geld (één miljoen gulden). Hij acht het psychologisch van groot belang dat de gemeente het peperdure glasvezelnet in het Rotterdamse havengebied ondersteunt. Verwaaijen had verwacht dat Rotterdam door in het project te participeren het nut van het project zou onderstrepen. Tot nog toe heeft PTT Telecom al een miljard geïnvesteerd in Portring, dat telecommunicatie- en datacommunicatie-diensten met een zeer hoge betrouwbaarheid mogelijk maakt. De komende jaren investeert de PTT nog eens een miljard in dit project investeren. Het netwerk bestrijkt het gebied tussen Hoek van Holland en de Brienenoordbrug.
De Rijnmond krijgt daarmee een royale oprit naar de elektronische snelweg. Rotterdam is na Amsterdam - met zijn Cityring - de tweede stad waar PTT Telecom haar klanten de voordelen van een glasvezelnetwerk biedt.
Verwaaijen spuwde zijn gal over de gemeente Rotterdam tijdens het jaarlijkse havencongres in Rotterdam. Bij die gelegenheid pleitte burgemeester Bram Peper voor de komst van een technologisch topinstituut op het gebied van logistiek en transport. De Rotterdamse burgervader doet daarmee een gooi naar de drie tot vijf technologische topinstituten die het kabinet in deze regeerperiode wil opzetten. De ondernemersvereniging SVZ bereidt daartoe plannen voor, samen met Erasmus Universiteit Rotterdan en de Technische Universiteit Delft. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-05T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.