Parlementariërs in debat op Internet

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Nederland krijgt als eerste land ter wereld de mogelijkheid om via Internet met parlementariërs in debat te treden. Afgelopen dinsdag is de Tweede Kamer 'online' gegaan. Op die dag namelijk ging via Compuserve het Nederlandse Politieke Forum van start. Nederlanders, waar ook ter wereld, kunnen voortaan deelnemen aan de politieke meningsvorming. Dit gebeurt in dialoog met andere gebruikers.

Kamervoorzitter Wim Deetman poneerde afgelopen dinsdag als eerste een stelling, waarop via Internet kan worden gereageerd. Het is de bedoeling dat met grote regelmaat andere kamerleden dit voorbeeld zullen volgen. Het streven is dat elke week een ander kamerlid met een stelling komt. Van de deelnemende kamerleden wordt verwacht dat ze zich in deze discussie niet onbetuigd laten. Regelmatig zullen ze hun reacties op Internet zetten.
De stuwende kracht achter het project, VVD-kamerlid drs O. Cherribi treedt op als system operator. Het forum krijgt ook een eigen redactie die bestaat uit de kamerleden Marjet van Zuylen (PvdA), Guikje Roethof (D66), Tara Singh Varma (Groen Links) en Van Dijken (RPF). Verwacht wordt dat de kamerleden Van der Vlies (SGP) en Yvonne van Rooy (CDA) de redactie zullen completeren.
Volgens Cherribi is het forum uniek in de wereld. In Canada heeft het parlement ook een uitgebreide Internet-site, maar rechtstreekse discussie met kamerleden is daar niet mogelijk. Om een goed debat te krijgen is Cherribi van plan ook allerlei relevante informatie zoals de (witte) kamerstukken op Internet te zetten. Hij probeert ook delen van het stenografisch verslag dat wordt gemaakt van de kamerdebatten, op Internet te zetten. Daartoe is overleg gaande met de kamervoorzitter. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-05T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.