'Gemeenten extra kwetsbaar voor uitval van hun systemen'

Dit artikel delen:

"Vroeger sprak je van een calamiteit als een machine volledig onderuit ging. Tegenwoordig heeft dat begrip een andere inhoud en wijk je sneller uit. Je hebt een contract en daar maak je dan ook gebruik van."

Bestuurslid G. Witteveen van de L+T Gebruikersvereniging kan zich in de verklaring van het CUC voor de grotere gemeentelijke uitwijk-activiteit wel vinden. Systemen worden inderdaad steeds bedrijfskritischer en volgens Witteveen geldt dat bij gemeenten nog eens sterker dan bij bedrijven. "Die hebben een financiële administratie en doen aan voorraadbeheer, maar bij gemeenten is het veel omvangrijker en ze zijn veel afhankelijker van de automatisering." Als voorbeeld noemt hij Burgerzaken, waar paspoortaanvragers moeten worden weggestuurd wanneer de computer het laat afweten, en de Sociale Dienst, die zich met niet tijdig betaalde uitkeringen evenmin populair maakt.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-28T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.