Europese zoekmachine op komst

Dit artikel delen:

Het bedrijf Euroseek zet eind april of begin mei de definitieve versie van de eerste paneuropese zoekmachine op Internet. Het bedrijf is eigenaar van het Zweedse Euroseek AB dat zijn eigen technologie heeft ontwikkeld voor de search engine. Deze zal het mogelijk maken in veertig Europese talen te zoeken, waaronder het Nederlands. Euroseek heeft een online-campagne ingezet om 5 miljoen aandelen onderhands te verkopen aan investeerders buiten de Verenigde Staten. Dit moet 3 miljoen dollar risicokapitaal opleveren. In de eerste drie dagen zijn al 2,5 miljoen aandelen verkocht.

De bulk van de inkomsten hoopt het bedrijf te halen uit advertenties. Het voordeel voor adverteerders is dat zij de Europese Internet-populatie te woord kunnen staan in hun eigen taal. Welke bedrijven bij Euroseek zullen gaan adverteren is nog niet bekend.
De site van Euroseek staat nog in de steigers maar is al gedeeltelijk functioneel. Het adres is: http://www.EuroSeek.net. YG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-21T00:00:00.000Z Yvonne Geiss