Jorritsma positief over aanpak arbeidsmarkt

Dit artikel delen:

   Minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken is positief over de plannen die de uitvoerders van de aanbevelingen van de taakgroep 'Werken aan ICT' hebben ingeleverd. De bewindsvrouw zei dit in het Amsterdamse stadhuis tijdens een bijeenkomst over de vestiging van Cisco in de hoofdstad. Jorritsma gaf wel aan nog niet verder te zijn gekomen dan een 'eerste scan' van de plannen.

De komende tijd gaat zij met de indieners van de plannen de puntjes op de i zetten. In april bespreekt het kabinet de uitgewerkte plannen. Ondanks de vertraging die de indieners hebben opgelopen, verwacht Jorritsma op tijd te zijn voor de Voorjaarsnota. Naar alle waarschijnlijkheid zal zij dan aangeven hoeveel geld de overheid aan de uitwerking bijdraagt.

Geld

Ton Risseeuw, voorzitter van de inmiddels opgeheven taakgroep, meldde in een interview met Computable dat de regering tussen de vierhonderd en achthonderd miljoen gulden moet bijdragen aan de uitwerking. Jorritsma liet nu desgevraagd weten dat deze bedragen haar 'virtueel in de oren klinken'. Zij vermoedt dat Risseeuw doelde op het totaalbedrag dat alle partijen tezamen moeten bijdragen. Naast het Rijk zijn dat bedrijven en onderwijsinstellingen. "En uiteraard komen sommige zaken op het bordje van de overheid terecht."
De minister was naar Amsterdam gekomen om de komst van netwerkbedrijf Cisco luister bij te zetten. De onderneming maakte officieel bekend een nieuw kantorencomplex te bouwen in Amsterdam Zuidoost, naast de vestiging van Ikea. Het was al geruime tijd bekend dat Cisco deze plannen had. Uiteindelijk gaan vijfduizend mensen in dit kantoor werken.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Michiel Couzy