ICT-industrie Europa groeit met 7,2 procent tot 315 miljard

Dit artikel delen:

De Westeuropese markt voor informatie- en communicatietechnologie groeide in het afgelopen jaar met 7,2 procent tot een omvang van 315 miljard ECU. Dit blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau IDC voor de European Information Technology Observatory (Eito 1997) heeft verzameld.

Wanneer informatietechnologie en (tele-)communicatie uit elkaar worden getrokken blijkt de IT-sector een groei van 6,5 procent en een omvang van 148 miljard ECU te laten zien. Telecommunicatie groeide sterker (7,9 procent) en heeft een marktomvang van 167 miljard ECU.De cijfers laten zien dat de ICT-bedrijfstak sneller groeit dan andere sectoren in de verschillende Europese landen. Het Eito-rapport maakt er evenwel melding van dat de groei minder spectaculair is dan in voorgaande jaren.
Het aandeel van West-Europa op de wereldmarkt liep terug van 30,2 procent tot 29,7. Over de gehele wereld gemeten is de marktomvang van de ICT-sector 1102 miljard ECU. De Amerikaanse markt groeide met 9,8 procent. Het snelst nam de markt toe in Zuid-Korea, Taiwan, Hongkong en Singapore. Op deze gezamenlijke markt dijde de IT-sector uit met 18,6 procent en de telecom-sector met een bescheiden 7,2 procent.

Europese ICT-sector

Duitsland neemt met 26,8 procent het grootste deel van de markt voor informatietechnologie (IT) in West-Europa voor zijn rekening. In ECU's uitgedrukt is dit 40 miljard ECU. Frankrijk staat met 26 miljard ECU op de tweede en het Verenigd Koninkrijk met 23 miljard op de derde plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-03-14T00:00:00.000Z Mark Plekker