Eucaris bekroond met internationaal verdrag

Nederlands initiatief moet autocriminaliteit tegengaan

Dit artikel delen:

Een initiatief uit 1991 van de toenmalige Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) ondervindt binnenkort bekroning in een verdrag over de uitwisseling van voertuig- en rijbewijsinformatie. Eucaris moet grensoverschrijdende criminaliteit en fraude met voertuigen rijbewijzen bestrijden. Want, zoals adjunct-directeur Hans van der Bruggen van RDW Centrum voor voertuigtechniek en informatie het op symposia graag treffend zegt: "Vandaag gestolen, morgen in Polen."

De ondertekening van het verdrag, volgende maand, betekent een doorbraak voor 'Eucaris', het European Car and Driving Licence Information System. Eucaris is een internationale uitwerking van een systeem dat in Nederland zijn waarde heeft bewezen en ook in het buitenland enige faam geniet. "A87 is inmiddels internationaal bekend", zegt Van der Bruggen. Hij doelt op een van de codes die de politie in de RDW-registers aanbrengt als er met een motorvoertuig iets niet in de haak is. Doet men bij de politie aangifte van een diefstal, dan plaatst deze in de computers van 'Veendam' een A87-signaal. Wordt het voertuig ergens gevonden, dan leert raadpleging van het RDW-register dat er iets mee aan de hand is.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-12T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.