Handelsregister op internet

Dit artikel delen:

Bij het handelsregister inschrijven, deponeren of informatie opvragen, moet allemaal via internet kunnen. De Kamer van Koophandel wil de eerste fase na de zomer gereed hebben.

Dat wil staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken. Het voorstel is voor advies naar de Raad van State. Volgens de staatssecretaris kan een elektronisch handelsregister zo'n 22 miljoen euro per jaar aan kosten schelen.
Het gaat om de gegevens, zoals jaarrekeningen, van de vijfduizend naamloze vennootschappen en zeshonderdduizend besloten vennootschappen. Die kunnen straks zowel op papier als elektronisch worden aangeleverd. Belanghebbenden kunnen ook op beide wijzen aan deze gegevens komen, zo wil Van Gennip.

Kwart

Het handelsregister op internet past bij de plannen van het kabinet om met ict de administratieve lasten te verlichten (Ictal). Balkenende II wil die lasten met een kwart terugbrengen.
Volgens een woordvoerster van de Kamer van Koophandel kan niet alles via internet geregeld worden. "Het gaat nu eerst om zaken als adreswijzingen en andere huis-, tuin- en keuken mutaties." Zaken waar bijvoorbeeld handtekeningen voor nodig zijn, kunnen via internet nog niet worden afgehandeld.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-04T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.