Duits succes voor Nederlands Seagull

Dit artikel delen:

De Nederlandse softwareleverancier Seagull heeft de eerste grote Duitse klant gevonden voor haar 'wireless-to-host' oplossing. Met Seagulls WAP-software kan met een voor het web geschikte draadloze telefoon actuele informatie worden gehaald uit toepassingen die draaien op een AS/400 platform.

Skoda Auto Deutschland, onderdeel van de Volkswagen Groep, gaat haar verkopers voorzien van een WAP-telefoon. Als een klant een bepaald model auto wil, kan meteen worden bekeken wanneer deze leverbaar is. Daarnaast kan men via dit medium bijvoorbeeld ook auto-onderdelen bestellen. Voorlopig gaat het om een proef met 485 plaatselijke dealers. Seagull maakt daarbij gebruik van Nokia's WAP-server, software ontwikkeltools en mobiele telefoons.

Gemeengoed

Seagull heeft zich gespecialiseerd in het beter toegankelijk maken van informatie afkomstig uit AS/400 systemen. Begonnen met een Windows-interface voor deze IBM-systemen was 'web-to-host' een volgende logische stap. Van daaruit is het maar een klein stapje naar 'wireless-to-host'.
Jos Dikhoff, vice-president marketing van Seagull, ziet WAP snel gemeengoed worden in het bedrijfsleven. Gemiddeld elke achttien maanden wordt een nieuw type GSM aangeschaft. Dat is veel sneller dan bij PC's, die eens in de drie tot vijf jaar worden vervangen. Dikhoff denkt dat het daarom gemakkelijker is nieuwe functionaliteit op mobiele telefoons te introduceren.
De volgende fase bij e-business is de ontsluiting van intranet en extranet via de mobiele telefoon, stelt hij. Anders dan met een PC kun je langs die weg binnen vijftien seconden belangrijke informatie op het scherm krijgen.
Seagull heeft zich inmiddels ook aangesloten bij het WAP Forum, waarin Ericsson, Motorola en Nokia de voornaamste spelers zijn.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Correspondent