België heeft duur Jaar 2000-probleem

Dit artikel delen:

Het Jaar 2000-probleem gaat België meer geld kosten dan Nederland. Dit is naar voren gekomen uit de studie IT Market Outlook van onderzoeksbureau Heliview. Het blijkt dat Belgische bedrijven en instellingen voornamelijk werken met grootschalige systemen die zijn uitgerust met bedrijfseigen besturingssystemen.

In Nederland wordt veel gebruik gemaakt van middelgrote en kleine systemen met een open karakter. Voor de Belgische markt betekent dit dat hun bedrijfskritische applicaties meestal maatwerkoplossingen zijn. Met als consequentie dat de bijstelling van de tijdklok in 1999 veel duurder uitvalt dan in Nederland.Uit de studie kwam verder naar voren dat de informatietechnologische infrastructuur van het Belgische bedrijfsleven duidelijk anders is dan die in Nederland. Behoudens de aanwezigheid van veel meer mainframes, bouwt en onderhoudt de Belg veel vaker zelf zijn applicaties dan zijn Nederlandse collega. De kosten aan opleiding en training van het eigen personeel liggen in België ook hoger. De Nederlandse manager daarentegen koopt juist standaardsoftware en huurt personeel in om belangrijke IT-problemen op te lossen. De Belgische ondernemer houdt de deur vaker op slot, is behoudender en lost zijn problemen liever zelf op, luidt een conclusie van het rapport. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.