Eén jaar oude Gemeenteweb stimuleert 'web-bewustzijn' lokale overheden

Stadhuis aan huis

Dit artikel delen:

Gemeenten en Internet. Geleidelijk aan wordt het meer dan een online geplaatste gemeentegids. Toch moet de stap van informatie naar interactie veelal nog worden gemaakt, om van transactie maar te zwijgen. Aan de Stichting Gemeenteweb zal het niet liggen. Het Internetkennisplatform voor lokale overheden viert zijn eenjarig bestaan. Als overheidsorgaan dat het dichtst bij de burger staat, moet de gemeente veel meer energie in Internet steken.

Zelfs een kleine plattelandsgemeente als Bathmen gaat mee met zijn tijd. Hoewel die tijd misschien niet lang meer duurt vanwege de op stapel staande gemeentelijke herindeling, waagt Bathmen zich al een paar jaar op de digitale snelweg. Bathmen is 'online', een particulier initiatief van Oscar Rottink." In het Deventer Dagblad van 26 januari ziet de lezer uit Oscars mond opgetekend: "Eigenlijk was het een grapje." Maar de DD-reporter noteert: "De website 'Bathmen Online' is verbazend informatief. De gemeentegids is volledig overgenomen en ook alle Bathmenaren zijn te vinden in de telefoonlijst." Voorts kun je er chatten ('Is Bathmen meervoud van Bathman?') en wordt van de jaarlijkse kermis steeds in foto's verslag gedaan, waarbij ook wie dronken is of een vreemde dame of heer aan zijn of haar zijde heeft, niet schijnt te worden ontzien.

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.
 x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Peter Mom