EC pakt tekort IT'ers aan

Dit artikel delen:

De Europese Commissie (EC) heeft een reeks aanbevelingen opgesteld die de problemen op de arbeidsmarkt van de nieuwe Internetmaatschappij moet bestrijden. De instelling wil hiermee voorkomen dat het continent een nog grotere achterstand oploopt op de Verenigde Staten op het gebied van Internet- en ICT-gebruik.

Momenteel is de penetratie van Internet in Europa drie keer zo klein als die in Amerika. Volgens de EC loopt het continent ook achter met innovatie op het gebied van ICT. De toekomst is evenmin rooskleurig; het tekort aan automatiseerders kan in West-Europa oplopen tot 1,6 miljoen.

Internetgeneratie

Maatregelen zijn dus geboden. "De volgende generatie werknemers - ook wel de Internetgeneratie genoemd - zit nu op school. Wij moeten deze generatie met voldoende kennis uitrusten voor de mogelijkheden die de kennismaatschappij biedt. Dat is van vitaal belang voor onze economische en sociale ontwikkeling", aldus Anna Diamantopoulou, eurocommissaris voor werkgelegenheid.
De EC beveelt de lidstaten aan vóór 2002 alle scholen aan te sluiten op Internet. De docenten dienen daarbij over voldoende ICT-vaardigheden te beschikken. Verder moeten de overheden telewerken stimuleren, informatie via Internet beschikbaar stellen en publieke Internettoegang leveren, bijvoorbeeld in bibliotheken. Ook is het volgens de Commissie raadzaam om fiscale maatregelen te treffen die ondernemerschap aanmoedigen.  MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Michiel Couzy