'Open source'-voorstel Utrecht sneuvelt

Dit artikel delen:

Een initiatiefvoorstel van de Groenlinks-fractie in de Utrechtse gemeenteraad om in beginsel open standaarden te gaan toepassen en open source software aan te wenden heeft het niet gehaald.

In een gemeenteraadscommissie bleek vorige week dat de grote partijen, VVD, PvdA en Leefbaar Utrecht, er niet voor voelen. Ze vinden de tijd onrijp en een pioniersrol te riskant. Deze meerderheid wil afwachten hoe zaken zich op dit punt landelijk ontwikkelen en daar eventueel bij aansluiten. Alleen enkele kleinere fracties zagen iets in het voorstel.
De afwijzing in de commissie betekent dat het Groenlinks-voorstel niet naar de gemeenteraad gaat en ook het college van B&W zich er niet over hoeft uit te spreken.
Groenlinks-fractieleider Robert Giesberts vindt dat jammer. Hij heeft inhoudelijke argumenten voor de afwijzing gemist en betreurt het dat de discussie in Utrecht stopt voordat hij goed en wel is begonnen. Een week eerder ging de Nijmeegse gemeenteraad met een vergelijkbaar voorstel wel akkoord.

 
Peter Mom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-14T00:00:00.000Z Peter Mom
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.