Bangemann bepleit beperkte EC-regelgeving

Dit artikel delen:

Euro-commissaris Martin Bangemann ziet geen heil meer in nieuwe regelgeving voor de IT- en de telecommunicatie-sector. Uitzonderingen daargelaten heeft het weinig zin van boven af extra regels op te leggen. Op het moment dat de inkt droog is, zet een nieuwe technische ontwikkeling alles weer op losse schroeven. Bangemann zei dit tijdens het Canon Digital Solutions Forum in Berlijn.

Volgens de Europese commissaris voor IT, telecommunicatie en industriebeleid moet de Europese Commissie zich op dit punt sterk beperken. De wet- en regelgeving kan de technologische ontwikkeling immers nauwelijks meer bijhouden. Beter vindt hij het als de IT-industrie zijn eigen boontjes dopt. Eventuele problemen zijn vaak langs technische weg op te lossen. Een andere mogelijkheid is zelfregulering.
Bangemann liet in Berlijn liberale geluiden horen. De toenemende convergentie maakt het ook erg moeilijk regels uit te vaardigen. Hij noemde als voorbeeld de telefoon. Daar is beleid voor te ontwikkelen. Echter, consumentenelektronica krijgt telefoon-functionaliteit, terwijl telefoons op hun beurt ook extra functies krijgen. IT, telecommunicatie, Internet en consumentenelektronica raken nauwer en nauwer met elkaar verweven.   CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-12T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.