Staat steunt overname PinkRoccade

Getronics blijft trouw aan veel duurder geworden branchegenoot

Dit artikel delen:

Getronics wordt voor zo'n 350 miljoen euro in contacten de eigenaar van PinkRoccade. De Nederlandse Staat heeft als grootaandeelhouder (een belang van 25,8 procent) ingestemd met dit bod.

Getronics betaalt de overname in contanten. Het gaat om een prijs van 14,30 euro per aandeel. Afgelopen woensdag belegde Getronics een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waarin de directie het bod heeft toegelicht. Bij het ter perse gaan van dit nummer is niet bekend of er nog aandeelhouders bezwaren hebben gemaakt. Datzelfde geldt voor de reactie van ING, Fortis en Aegon, die net als de Staat nog een belang hebben in PinkRoccade.
De steun van de Nederlandse staat was voor Getronics een belangrijke voorwaarde om een definitief bod te kunnen uitbrengen. Eerder nog had de automatiseerder gedreigd zijn bod in te trekken wanneer branchegenoot Ordina in de boeken van Pink mocht kijken. Dat is wel gebeurd, maar topman Ronald Kasteel meldde begin vorige week dat Ordina geen bod zal uitbrengen, omdat hij naar eigen zeggen te weinig informatie had gekregen over hoe PinkRoccade er financieel en operationeel bijstaat. In een interview met financieel persbureau Reuters liet Henk Bosma, bestuurder van Pink Roccade, echter weten dat Ordina meer informatie over de financiële situatie heeft gekregen dan rivaal Getronics.

Merkwaardig

Getronics en PinkRoccade kondigden op 1 november vorig jaar reeds de overname aan. Ordina dreigde daar een stokje voor te steken door een hoger bod op tafel te leggen, wat de grootaandeelhouders van Pink in eerste instantie wel aansprak. Ordina mocht uiteindelijk in de boeken kijken, maar hield het vorige week dinsdagavond voor gezien. Een merkwaardig gekozen moment, omdat Kasteel net die ochtend de vakbonden had bijgepraat - een unicum voor het bedrijf - over de achtergronden van de overnamestrijd en de gevolgen van een mogelijke overname.
Toch lijkt de exercitie van Kasteel allerminst zinloos te zijn geweest. Behalve dat Ordina in de boeken heeft mogen kijken van de ene rivaal, heeft het door de inmenging ervoor gezorgd dat de andere rivaal diep in de buidel moet tasten. Waar Getronics op 1 november een bod aankondigde ter waarde van 338 miljoen euro (bestaande uit 6 aandelen Getronics + 4,10 euro per aandeel PinkRoccade), komt het nu met 350 miljoen aan baar geld over de brug. Daarvoor wil Getronics een aandelenemissie van 250 miljoen euro doen. Naar verwachting zal door de verwatering van het aandelenkapitaal de beurskoers van Getronics onder druk komen te staan.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-04T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.