Bond staakt verzet tegen CMG

Dit artikel delen:

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderschrijft dat ict-detacheerders ontslagregels voor uitzendbureaus mogen toepassen, stelt CNV-bestuurder Siegbert van der Velde. In de zaak tegen CMG gaat de bond niet in cassatie.

De bestuurder loopt met zijn uitspraken vooruit op het advies van de Stichting voor de Arbeid, dat op 12 februari wordt verwacht. Sociale Zaken en Werkgelegenheid vroeg de stichting in november advies over toepassing van de ontslagregels voor uitzendbureaus door detacheringbedrijven. Het ministerie wil niet reageren.

Juridisch gevecht

Volgens Van der Velde gaat de stichting het ministerie adviseren de uitzendontslagregels alleen te laten gelden voor uitzendbedrijven, waartoe het ook ict-detacheerders rekent. Beide partijen zouden vinden dat andere sectoren, zoals de bouw, geen 'uitzenders' zijn.
Begin deze week staakte de bond het juridische gevecht tegen de wijze van reorganiseren van CMG-Noord Nederland. Ze tekent geen cassatie aan tegen de Haagse rechtbank, die op 29 november oordeelde dat het CWI 96 ontslagvergunningen voor CMG-gedetacheerden mag beoordelen volgens de ontslagregels voor uitzendbureaus.

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-31T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.