World Online koopt Telinco Networks

Dit artikel delen:

    World Online koopt Telinco Networks, een grote Engelse aanbieder van Internetdiensten.

Daarmee verovert de onderneming een vooraanstaande positie op de belangrijke Britse markt. Mede met het oog op de aanstaande beursgang van World Online werd versterking van de aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk van cruciaal belang geacht. Eerder nam World Online in Duitsland Nacamar, een grote ida (internet diensten aanbieder), over. Telinco behoort tot de grotere spelers in de ida-markt. Jaarlijks genereert het twee miljard minuten aan Internetverkeer. De omzet is dertig miljoen pond op jaarbasis (één pond is 3,54 gulden).
Nina Brink, ceo (chief executive officer) World Online is ingenomen met de overname van Telinco. 'Eén van de best geleide Britse bedrijven treedt nu tot de World Online-familie." Telinco is behalve ida ook aanbieder van telecommunicatie, waarbij het lagere telefoontarieven combineert met digitale telefonie en Internetdiensten. Het bedrijf heeft een gratis Internetservice (0800). Onder de naam Callshare biedt het Internet-faciliteiten aan Britse ida's als bun.com, Sky Now en Connect Free. Telinco zegt 10 procent van de Britse 'dial-up' markt te bedienen.
World Online International wil rond maart naar de Amsterdamse beurs. De onderneming zal het eerste grote Internet-fonds zijn op de Amsterdamse beurs. De overnamesom van Telinco is niet bekend gemaakt.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-28T00:00:00.000Z Rik Sanders