‘Buitenspel zetten bonden geen trend’

Dit artikel delen:

Bull Nederland en Atos Origin negeerden de bonden tijdens onderhandelingen over de cao. Volgens de bonden is dat echter geen trend.

Het buitenspel zetten van de bonden is uitzonderlijk, aldus FNV-bestuurder Gerard van Hees en De Unie-bestuurder Sjirk Bajema.

Bull maakte eind vorige maand bekend over te willen stappen naar de ICK-CAO en het dito pensioenfonds. Werknemers en vakbonden dreigden daarop met een staking. Zover is het niet gekomen; de gesprekken tussen Bull en de bonden worden deze maand nog hervat.

Atos Origin zette FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond buitenspel bij het afsluiten van een nieuwe cao. Het bedrijf sloot de cao met De Unie en de kleine bond van het Telecompersoneel. Overstappen naar de ICK-CAO betekent een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden. “Deze cao is een basis-cao die geldt voor de hele bedrijfstak. De bedrijfs-cao moet de rest van de arbeidsvoorwaarden dekken”, zegt Van Hees. Binnen de ict-branche is de ICK-CAO de enige bedrijfstak-cao. Hij geldt voornamelijk voor de hardwarebranche. Binnen andere onderdelen, zoals de softwarebranche, gelden bedrijfs-cao’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-13T00:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.