Rijkswaterstaat stoot standaard-ict af

Dit artikel delen:

Rijkswaterstaat stoot zijn werkplek- en netwerkbeheer en rekencentra af. Die standaard it-diensten kunnen beter door marktpartijen worden uitgevoerd, is de gedachte erachter.

Rijkswaterstaat, uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Verkeer & Waterstaat, wil zijn standaard it-zaken niet meer in huis laten uitvoeren. Er loopt een aanbesteding die uit drie delen bestaat: beheer van werkplekken, rekencentra en netwerken. Deze maand worden vijf partijen geselecteerd die de it-operaties willen overnemen. Uiteindelijk moet in april 2007 de keuze van de partner zijn afgerond.

De uitbestedingsplannen passen in de omslag die Rijkswaterstaat moet maken naar een bedrijfsmatig opererende, dienstverlenende ‘regisseur’ van infrastructurele hoofdnetwerken. In dit kader dient ook de it-organisatie - de Adviesdienst voor Geo-informatie en ICT (en Directie Corporate IT) - zich in de praktijk te onderscheiden. Daarom is besloten de standaardtaken voor ruim zeven jaar uit te besteden aan partijen uit de markt (die dit evengoed of beter kunnen uitvoeren), zodat er meer aandacht kan uitgaan naar gespecialiseerde it-diensten. Tegelijkertijd loopt er een aanbesteding voor het verwerven van ondersteuning bij de inrichting van de regiefunctie it. De meedingende partijen zijn: Getronics/KPN, Capgemini/HP/BT, Atos Origin, Fujitsu, CSC, EDS en IBM/Centric. Bij de it-tak werken 130 mensen. Daarnaast is er veel inhuur en - op kleine schaal - uitbesteding (in totaal zijn met de it-taken zo’n 500 arbeidsplaatsen betrokken).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.